Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

YUMURTALARI ASLA BUZ DOLABININ KAPAĞINDA SAKLAMAYIN

Yumurta girmeyen ev yoktur. Marketten yada pazardan  satın aldığımız yumurtaları, alışverişten döndüğümüzde, hemen buzdolabının kapağında yumurtaların sağlam kalması  için hazırlanmış küçük bölmelere yerleştiririz. Hiç birimiz, yumurtaları kırmadan saklamaya çalışırken, habersizce kendi sağlığımızı tehlikeye attığımızı bilemeyiz.

Yumurtaları asla buz dolabının kapağında saklamamız gerektiği ile ilgili anlatacaklarımız çok önemli. Buzdolabı üreticileri, buzdolabının kapaklarında yumurtaların korunması için özel bölmeler hazırlamış olsalar da kapaktaki  bu bölmelere asla yumurtaları koymayınız.

Buzdolabı kapağı, cihazın en sıcak bölgesidir. Ayrıca ısı değişimlerinin  en çok yaşandığı odak noktası orasıdır. Gün içinde buzdolabının kapısı bir çok defa açılıp kapanır. Kapağı her açıp, kapadığımızda ısı değişimlerine sebebiyet vermekteyiz. Bu durumdan en çok kapak kısmında saklamaya çalıştığımız yiyecekler etkileniyor. En çok da ısı  değişimlerine yumurtalar maruz kalıyor. Bu durumda yumurtaların yapısını bozarak, raf ömürlerini kısaltıyor.

Yumurtaları Nasıl Saklamamız Gerekiyor

Yumurtaları buzdolabının kapağında saklamazsak nasıl saklamamız gerekiyor.  Yumurtaları buzdolabının orta kısmındaki raflarda saklamak en uygun olanıdır. Yumurtalar için hazırlanmış kapaklı yumurtalıklardan edinebilirseniz, yumurtaları bu kapların içine yerleştirmelisiniz. Bu vesile ile yumurtadaki salmonella bakterisinin, buzdolabındaki diğer yiyeceklere bulaşmasını engellemiş olursunuz. Hem de yumurtalar tüketildiğinde  yumurta saklama  kaplarını yıkayıp uzun süreler kullanabilirsiniz.

Yumurtaları üzerindeki pisliklerden arındırmak için buzdolabına koymadan önce yıkıyorsanız,  bunu bırakmalısınız.  Yumurtaların kabuğunun üzerinde, onları koruyucu bir tabaka bulunur, yumurtaları temizlemek amacıyla yıkadığınızda bu tabaka da yok oluyor. Bu sebebi göz önünde bulundurarak yumurtaları aldığınız gibi buzdolabına kaldırmalı ve kullanacağınız zaman yıkamalısınız.

Son olarak, satın aldığınız yumurtaların son kullanma tarihini mutlaka kontrol ediniz. Her ne kadar evlerde yumurta tüketimi çok fazla olsa da, taze yumurtanın buzdolabında saklansa da dayanma süresi beş hafta kadardır. Bu sebepten dolayı, son kullanma tarihlerini  yumurta saklama kaplarının üzerine not ediniz.

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir