Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

KURU SOĞANIN MUCİZEVİ FAYDALARI

Yemeklerin ve salataların vazgeçilmez sebzesi kuru soğan, kalsiyum içerir. Bu sayede kemik erimesini engelleyerek kemik gelişimini destekler.

Soğan antibiyotik, antiseptik, antibakteriyel, antimikrobiyal özellikleriyle hastalıklardan ve enfeksiyonlardan uzak durmanızı sağlar.

Kış aylarında yaşanan öksürük, soğuk algınlığı, nezle gibi sorunlara karşı bol bol soğan tüketmenin çok faydalı olduğu bilinmektedir. Soğan suyu ve balı karıştırarak tüketirseniz kış hastalıklarıyla baş edebilirsiniz.

Soğan kürü

Bir tane orta boy kuru soğanı halka halka doğrayıp, bir kavanoza alarak üzerine bir çorba kaşığı bal ilave edin. Bu karışımı, en az üç saat sulanması için bekletin. Karışımın suyunu çocuklar günde 3 defa bir tatlı kaşığı, yetişkinler günde 3 defa bir çorba kaşığı tüketmelidir.

Güçlü bir hafıza, sağlam bir sinir sistemi için soğan tüketmelisiniz.

Soğan suyu, böcek ısırıklarından kaynaklanan yanmaları ve ağrıları kesmeye yardımcı olur. Soğanın antienflamatuar özelliği sayesinde, soğan suyunun arı sokmalarına dahi iyi geldiği saptanmıştır.

Sindirim sisteminizle ilgili sorunlarınız varsa, soğan tüketmek sindirim sisteminizi ve bağırsaklarınızı rahatlatacaktır.

Kanın pıhtılaşmasını engeller.

Kolesterol seviyesini düşürdüğü tespit edilmiştir.

Kan şekerinin kontrolüne yardımcı olur.

Soğan, bünyesinde birçok bitkisel iyileştirici barındırır ve bu iyileştiriciler bağışıklık sistemi üzerinde doğal olarak olumlu etki sağlarlar. Bu etkilere vücutta bulunan C vitamininin daha efektif kullanılması da dahildir. Güçlü bir bağışıklık sistemi vücudun hastalık ve enfeksiyonla mücadele gücünü artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Soğan vücut ağrılarına iyi gelir.

Soğanın Ağrıkesici olarak hazırlanması

Soğan dilimlerini hintyağı ile kızartıp ağrıyan yerinizin üzerine koyarsanız, ağrınızın geçtiğini göreceksiniz. Dikkat etmeniz gereken bir husus, soğanın ağrı kesici etkisini görmek için, mutlaka hintyağı ile kızartmanız gerekiyor.

Sağlıklı günler,

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir