Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

ŞUBAT AYINDA BAHÇEDE NELER YAPILMALI

Kışın bizi terk etmeye , güneşin yavaş yavaş bizi ısıtmaya başladığı şu günlerde, Şubat ayında bahçede yapılacak o kadar çok  işiniz var ki. Yaşanılası güzel bahçelere sahip olabilmek için çok emek verip, çok çalışmak lazımdır. Toprağın bakımlı olabilmesi için, zamanında gübresinin verilmesi, havalandırılması, sulanması, çapalanması, yabani otlarla ve haşerelerle mücadele edilmesi önemlidir.

Şubat ayında bahçede neler yapmalı, bahçe bakımı, düzenlemesi nasıl olur, Şubat ayında bahçeye neler dikilir. Bahçe ilaçlaması ne zaman yapılır. Yaz aylarına az bir zaman kala, bahçelerimizde neşeli anlar geçirebilmek için henüz girdiğimiz Şubat ayı içinde bahçelerimizde yapılacak işlere bir bakalım.

 Şubat ayında bahçelerde neler yapılmalı

Güzel havalarda çim alanlarınızı, çim tırmığı ile kış boyunca üzerlerinde birikmiş yaprak ve yosunlardan temizleyiniz. Çiçek ve sebze bahçelerinizdeki yabani otları şimdiden temizlemeye başlayınız. Ortancaların topraklarını havalandırın, kötü ve kuru dallarını temizleyin. Çok yıllık bitkilerinizi köklerinden ayırarak çoğaltabilirsiniz. Eğer güllerinizi Ocak ayında budamadıysanız, Şubat ayında mutlaka budamalısınız. Ayın 15’inden sonra güllerinize ilk gübrelerini verebilirsiniz. Erken ekilecek, çiçek tohumlarını, soğanlarını ve sebze tohumlarını temin ederek hazırlayınız.

Toprağınızın özelliklerine göre uygun zamanlarda, bitkilerinize ve toprağınıza gübre vermek ve bitkilerinizin sağlıklı gelişmesi ve toprağınızın kalitesi için çok önemlidir.

Öncelikle bahçenizde meyve ağaçlarınız varsa, güneşin yüzünü gösterdiği şu günlerde, ağaçlarınız çiçeklenmeye başlamadan budama ve bakımlarını yapınız. Şubat ayı fidan dikmek için uygundur. Bu ay bitmeden, ağaç fidanlarının dikilmesini tamamlayın. Toprak nemli olduğu için diktiğiniz fidanlar çabuk canlanır. Şubat ayında rüzgarlar fazla olduğu için diktiğiniz fidanları korumak için, yanlarına birer sırık bağlamalısınız. Ağaç fidanlarını dikerken , don olup olmadığına dikkat edilmeli don varsa dikilmemelidir. Şubat ayında, bahçenizdeki bütün ağaçların altını çapalayarak gübre atınız.

Sebze Bahçeniz varsa, toprak iyice bellenir, gübrelenir. Enginarların kökleri açılır. Ay sonuna doğru kekik, kuzu kulağı fideleri dikilir. Şubat ayı içinde ekilecek sebze tohumları, maydanoz, marul, tere, turp, fasulye, ıspanak, soğan, sarımsak, nohut, bakla, bezelye.

Şubat ayında karanfil ekebilirsiniz, karanfil çok miktarda bakıma sulamaya ihtiyaç duymayan bir bitkidir. Fakat Ege ve Akdeniz bölgelerinde bir miktar bakım ve sulama yapılması gerekmektedir. Karanfilin yanı sıra Menekşe çiçeğinin de ekimini ve bakımını yapabilirsiniz.

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir