Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

VÜCUTTAN ÖDEM ATMANIN YOLLARI

Covit-19 pandemisi nedeniyle bir çoğumuz evlerde çok fazla vakit geçiriyoruz. Bu sebeple beslenme alışkanlıklarımız değişti kilo aldık. Kilo artışıyla birlikte, vücudumuzda oluşan ödemi atmak için hangi yolları izlememiz gerekiyor. Yazımızda.

Ödem Nedir, En Çok Ne Zaman Görülür

Dokularda aşırı sıvı birikmesi sonunda, bacaklar, ayaklar, eller ve kollarda şişlikler meydana geliyor. Sıcak havanın etkisiyle damarlar genişliyor ve kan akışı yavaşlıyor. Bu sebepten dolayı, bacaklarda yer çekiminin de etkisiyle şişlikler oluşuyor, sonrada vücuda yayılıyor. Buna ödem deniliyor. Çoğu kişiyi rahatsız eden ödem , yaz aylarında daha çok kendini gösteriyor.

 

Vücuttan Ödem Atmanın En Etkili Yolları

Bol bol su tüketin. Su tüketimini azaltırsanız vücudunuz ödem yapar. Buda şöyle oluyor, yeteri kadar su içmediğinizde, beyniniz bunu tehlike olarak algılıyor ve olan sıvıyı, yeteri kadar sıvı yok, olanı tut komutuyla dokularda sıvı saklıyor. Bunun neticesinde, belli bölgelerde şişlikler meydana geliyor. Gün içerisinde düzenli olarak su içmezseniz, hem yağ yakmanız hem de ödem atmanız zorlaşıyor. Düzenli olarak su tüketmeye özen gösterin.

Sabah kalkar kalkmaz, bir bardak suyun içine yarım limonu sıkarak suyunu için.

 

Sabahları, bir miktar maydanoz tüketin. Maydanoz içinde bulunan C vitamini ve bol lif sayesinde hem ödemin vücuttan atılmasına faydalı, hem de bağırsak  sağlığını korumaya yardımcı besinler arasındadır.

Her gün tüketebileceğiniz bir bardak kiraz sapı suyu, hem hazımsızlık, hem şişkinlik gibi sindirim problemlerine ve hem de ödem atıcı bir etkiye sahiptir.

Salatalığı fazlaca tüketin. Salatalık sıvı içeriği çok fazla olan bir besindir. Bu sebeple ödemi vücuttan daha kolay atmanızı sağlıyor. Salatalık tüketirken, tuz kullanmamalısınız.

Yeşil çay, vücuttan ödem atmaya yardımcı olan bir sıvıdır. Her gün iki fincan tüketebilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir husus, tansiyon problemi olanlar ve hamileler kullanacaklarsa doktorlarının önerisi doğrultusunda hareket etmelidir.

Aşırı tuz tüketimi ödem yapıyor. Günlük tuz tüketiminin, Dünya Sağlık Örgütü, 5 gramın altında olması konusunda uyarıyor. Buda bir çay kaşığına tekabül ediyor. Yemeklerinize tuz eklemeyiniz, turşu, aşırı tuzlu peynir, tuzlu zeytinlerden uzak durunuz. Günde iki şişeden fazla maden suyu içmeyiniz.

Günde iki dilim ananas tüketebilirsiniz. Ananasın içinde ödem atmayı sağlayan bromelain bulunmaktadır. Bromelain protein ayrıştırıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı bir enzimdir. Bromelain denilen enzim, ananasın ortasındaki yenilmeyen sert kısımda çok fazla bulunmaktadır. Bu kısmı, suyunuzun içine ekleyebilirsiniz. Bu sayede, ödemi daha kolay atabilirsiniz.

Not

Bu yazı sadece bilgilendirme amaçlıdır. Tedavi amaçlı değildir. Sağlıkla,

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir