Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Kiraz Sapının Faydaları ve Kurutulmuş Kiraz Sapı Çayı

Yazar: Posted on 0 , 0

Kirazın bol olduğu şu dönemde, kirazın meyvesini yedikten sonra saplarını atmamanızı öneriyoruz. Kiraz sapı sağlık için bir çok yönden faydalıdır. Kiraz sapı sağlık için kullanılmasının yanı sıra, zayıflamaya da yardımcı oluyor. Dikkat edilmesi gereken bir husus kiraz saplarını yaş olarak değil, kurutarak tüketilmelidir. Yediğiniz kirazın saplarını temiz bir bezin üzerine sererek gölge bir yerde kurutulması gerekiyor. Rutubet almamasına dikkat edilmesi lazımdır. Kurutmuş olduğunuz kiraz saplarını cam kavanozda muhafaza etmeye özen göstermelisiniz.

Kiraz sapları zayıflamaya iyi geldiği gibi, dolaşım bozukluğuna, kadınların regl döneminde ödem artışına, idrar yapma zorluğuna ve prostat büyümesi gibi bir çok hastalığa iyi gelmektedir.

Kiraz Sapının Faydaları

Kiraz sapı güçlü bir antioksidandır. Bu sebepten dolayı dolaşım ve sindirim sistemine oldukça faydalıdır.

Kiraz sapı çayı zayıflamak isteyenlere mutlaka tavsiye ediliyor. Ödem atıcı etkisi vardır. Çünkü vücutta su birikimine sebep olmaz. Suyun toksinlerle birlikte vücuttan atılmasına fayda sağlar.

Kiraz sapı böbreklerin temizlenmesi için faydalıdır.

Kiraz sapı kanı temizler.

Karaciğere faydalıdır.

Kiraz sapı idrar yolu enfeksiyonlarına iyi gelir.

Kiraz sapı kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur.

Kiraz meyvesinde bol mineral ve vitaminler bulunur. Bu sebeple kirazın sapında da vitamin ve mineraller oldukça fazladır. İçeriğinde A, C, E, K vitaminlerini barındırır.

Kiraz  vücuttan hem suyu atar hemde kanı sulandırır. Damarların dostudur. Kalbin daha iyi çalışmasını sağlar. Bu durum meyvelerde nadir görülen özelliklerden biridir. Sabahları aç karna bir avuç tüketilen kiraz, kötü huylu kolesterole karşı kalkan oluşturur. Yine de yiyecek ve içeceklerimize dikkat etmemiz gerekmektedir.

Kurutulmuş kiraz sapları erkeklerde 40’lı yaşlardan sonra kullanılmaya başlanılmalıdır. Bu çayı genç erkeklerin kullanması önerilmemektedir. Bayanlarda ise onbeş yaşından sonra kullanılmaya başlanılabilir. Bayanlarda regl döneminde oluşabilecek şişlikleri kurutulmuş kiraz sapı çayı büyük miktarda azaltabilir. Regl döneminden bir kaç gün önce kiraz sapı çayı tüketmeye başlanılmalıdır. Bu dönemde kullanılacak kiraz sapı çayı bir müddet sonra şişlik şikayetlerini ortadan kaldıracaktır.

Kiraz Sapı Çayının Hazırlanışı ( Zayıflamaya Yardımcı )

Kaynamakta olan bir cezve suyun içine bir tutam kiraz sapını ilave edin. Ağzı kapalı olarak on dakika kaynatın. Soğuduktan sonra süzün.  Sabahları aç karna bir çay bardağı için. Zayıflamaya etkisi iki hafta sonra görülmeye başlayacaktır.

Not

Kiraz sapını mevsiminde kendiniz kurutabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken küflenme ve mantar oluşumuna karşı rutubetli ortamda kalmamasına özen göstermeniz. Kiraz saplarını dışarıdan alacaksanız, tozlu olmasına karşı demlemeden önce soğuk sudan geçirebilirsiniz. Su sıcak olmamalı.

 

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir