Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

KIŞ AYLARINDA YETİŞTİREBİLECEĞİNİZ BAHÇE ÇİÇEKLERİ

Soğuk, yağmur, kar demeden kış aylarında da rengarenk çiçekler açsın isteriz bahçelerimizde, balkonlarımızda. Çiçeklerin muhteşem görüntüleri bizi neşelendirir, mutluluk verir. Yaz aylarında yetiştirdiğimiz bahçe çiçeklerinin dışında kış aylarında  da yetiştirebileceğimiz bir çok çiçek türü vardır. Çiçekler yaz kış açan çiçekler, mevsimlik çiçekler gibi bir çok türe ayrılırlar.

Yetiştirdiğimiz çiçekler, ne kadar bakımlı, ne kadar uzun ömürlü olursa, bizlere enerji ve mutluluk verirler. Çiçekler bahçelerimizi, balkonlarımızı, evlerimizi şenlendirdikleri gibi gönüllerimizi de şenlendirirler. Kış aylarında yetiştireceğimiz çiçeklerden bazılarını inceleyelim.

Kış Çiçeklerinden Bazıları

Rengarenk kasımpatılar, şebboylar, açelyalar, sümbüller, sıklamenler, çuha çiçekleri,  hercai menekşeler, nergisler daha bir çoğu. Kış aylarında yetiştirilebileceğiniz, kolayca ulaşabileceğiniz bazı bahçe çiçekleri hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşıyorum.

Kasımpatı

Çok yıllık bir bitki olan Kasımpatı çiçeğini bahçenizde yada balkonunuzda yetiştirebilirsiniz. Kasımpatı papatyagiller familyasındandır.  Beyaz, mor, kırmızı, sarı gibi renkleri mevcuttur. Kasımpatı bakımı kolay ve güzel kokulu bir bitkidir. Toprak seçmeyen kasımpatıları, doğrudan güneş ışığına koymayın, aydınlık ve yarı gölgelik alanlarda yetiştirebilirsiniz.

Kardelen

Kardelen çiçeği Nergisgiller familyasındandır. -15 derece den bile etkilenmeyen bu şahane çiçek, kar yağdığında altından çıkarak açtığı için yılın ilk çiçeğidir. Bu çiçeği nemli ve humuslu bir toprakta ve doğrudan güneş almayan ortamlarda yetiştirebilirsiniz.

Nergis

Çok güzel mis kokulu bir çiçektir. Soğanlı bir bitki türüdür. Beyaz ve sarı çiçeklere sahiptir. Suyu süzdüren toprakları sever. Asitli, killi çok ıslak toprağı sevmez. Bahçenizde Nergis yetiştiriyorsanız, doğal yaşam bu çiçeğin tüm ihtiyaçlarını karşılayacaktır. Sizin ilave su vermenize lüzum kalmayacaktır. Ocak sonundayız ve nergisler açmaya başladı. Bu çiçeği, bir buket halinde vazoya içinde evin bir köşesine koyarsanız, bir hafta mis gibi kokusundan istifade edebilirsiniz.

Çuha çiçeği

Çok renkli çiçeklere ve narin bir yapıya sahip olan çuha çiçeğinin kış aylarında sağlıklı kalmasını istiyorsanız, sıcaklığın 15 derecenin altına düşmemesi gerekir. Doğrudan güneş ışığı sevmeyen çuha çiçeğini, dolaylı yönden güneş alan bir ortamda yetiştirmelisiniz. Çuha çiçeği, her ne kadar kış çiçeği olsa da çok soğuk havaya maruz kalmamalıdır. Bu çiçek doğal hayatta da kendi haline yetişmektedir. Kış mevsiminde mutlaka yetiştirmenizi öneriyorum. Fiyat olarak da uygun bir çiçek.

Sıklamen Çiçeği ( Tavşan Kulağı )

Sıklamen çiçeğini ev ortamında yetiştirmek uygun değildir. Soğuğu seven bir çiçek olmasına rağmen kış aylarında ortamın 15 derecenin altına düşmemesi lazımdır. Yetiştirirken direk güneş ışığına maruz bırakmayın fakat, ışık almayan ortamları da seçmeyin. Sıklamenler, çiçek açtıkları dönem suyu çok sever. Sulama esnasında yapraklarına su değdirmemeye dikkat edilmesi lazımdır. Tabağında da su bırakılmamadır. Şimdi tam mevsimi. Fiyatlar pazarlarda çiçek tezgahlarında  uygun, bir iki saksı edinebilirsiniz.

Hercai Menekşe

Menekşegiller familyasındandır. Çok yıllık yada iki yıllık bir bitkidir.  Çok güzel görüntüsüyle bahçelerinizi, balkonlarınızı şenlendiren bir bitkidir. Hercai menekşeler -20 derecelere kadar dayanıklılık gösterir. Toprağı kurumaya başladığında su vermek uygundur. Narin bir çiçek değildir.  Aralık, Ocak aylarında çiçek tezgahlarında rastlayacağınız,  hercai menekşeler bütçenize de uygundur.

 

Bol çiçekli, bahçeleriniz olması dileğiyle,

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir