Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Çanakkale Geçilmez

Yazar: Posted on 5 Etiket Yok 3

Bu gün 18 Mart Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünü kutluyoruz.Ulu önder Mustafa Kemal’in komutasındaki Türk ordusu canı pahasına savaşmış, bir destan yazmıştır.18 Mart Zaferinin dünya tarihinde çok büyük  önemi vardır.Bu destanla Çanakkale şehitleri, büyük bir zafere imza attı.Mermilerin havada çarpıştığı bu destan, dünya durdukça hafızalardan silinmeyecektir.Mustafa Kemal bu savaşta, Conkbayırı,Anafartalar ve Arıburnu’nda görev yaptı.Komutasındaki askerlere ‘ Ben size taarruzu emretmiyorum ölmeyi emrediyorum ‘ dedi .Conk bayırındaki müdahalesi ve savaşın son aşamasındaki görevleri, Mustafa Kemal’in askeri yeteneklerini ortaya çıkarmıştır.Şimdi o bir  Anafartalar  Kahramanıdır.  Çanakkale şehitlerini anmak için yurdun dört bir yanında törenler düzenleniyor.Geleceğimize daha güvenle bakabilmek ve Türkiye Cumhuriyetini ebediyyen yaşatabilmek için, Çanakkale ruhunun her yıl gençlerimize daha çok anlatılması gereklidir.

Çanakkale Şehitleri ruhunuz şad olsun.

Yaşa Mustafa Kemal Paşa

5 Responses
  • Vahit Tığlı
    Mart 20, 2017

    Çanakkale Savaşı’nı tarihçiler devler ülkesinde devlerle savaş diye bahseder.Dünya savaş tarihinde bu kadar dar bir alanda böylesi bir savaşın örneği yoktur.Bir tarafta ülkesini savunan mazlum bir millet diğer yanda korkunç silahları ile saldırgan emperyal güç.Yeryüzündeki tüm savaşlarda ülkesini savunanlar çoğunlukla galip gelmişlerdir.Çanakkale’de de bu kural bozulmamıştır. Çanakkale Savaşı dünya siyasi tarihini değiştiren önemli bir savaştır.Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli bu savaşta atılmıştır.Bu savaştan önemli dersler çıkarmalıyız.Çocuklarımıza bunun önemini kavratmalıyız.Bu savaşta sehit olan kahramanlarımızı sonsuz minnetle ve şükranla anıyoruz.Ruhları şad mekanları cennet olsun.

    • Mavi Ortanca
      Mart 20, 2017

      Yorumunuza teşekkürler

    • Mavi Ortanca
      Mart 20, 2017

      Sizin yorumunuz içinde ben teşekkür ederim

  • Vahit Tığlı
    Mart 20, 2017

    Yorumlarınızı beğeniyle okudum.Gençlerimize Çanakkale Zaferi’nin önemini öğretmemiz bizim temel görevimiz olmalı.Kanlarını bu topraklar için döken karamanlarımızı ve Mustafa Kemal’i unutmayalım,unutturmayalım.

    • Mavi Ortanca
      Mart 20, 2017

      Teşekkürler

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir