Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

KARIN BÖLGESİ YAĞLARINDAN NASIL KURTULABİLİRİZ

Yazar: Posted on 0 , 0

Yaşımız ilerledikçe vücudumuzda kilonun ilk görüldüğü yer karın bölgesidir. Karın bölgesi yağlanmalarının ana nedeni, genetik faktörler, tiroid, insülin direnci gibi rahatsızlıklardan kaynaklı nedenlerin yanında menopoz ve andropozdur. Karın bölgesi yağlanması koroner damar hastalığı, kalp krizi, diyabet, kolesterol hatta kanser gibi risklerinde ana nedenlerinden biridir. Bu sebeple fiziki kaygı yerine son derece ciddiye alınması gereken bir konudur.

Yaş ilerledikçe beslenmemize açıkçası  yediğimiz içtiğimize de dikkat etmemiz gerekiyor. Uzmanlar, bilinçli adımlarla karın bölgesindeki kilolardan kurtulmanın mümkün olduğunu belirtiyorlar. Karın bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmak, sağlıklı ve daha fit görünmek için, aşağıda belirtilen kurallara uymanız gerekmektedir.

Güne karbonhidrat içeren kızarmış ekmek yerine proteinle başlamayı denemelisiniz. Böylece kan şekerinizin yükselmesini önlemiş olursunuz. Ekmek ve tahıllı yiyecekleri bırakıp, iki tane haşlanmış yumurta yada domates ve yeşil biberle yapılmış melemen yada bir kase yoğurdun içine bir kaşık chia tohumu, bir kaşık  çekilmiş keten tohumu, bir kaşık tarçın ve  yarım armut dilimleyerek yaptığınız karışımla güne başlayabilirsiniz.

Şekerli yiyecekleri en alt sınıra indirin. Daha iyisi hiç tüketmeyin. Şeker insülin artışına neden olur. İçinde şeker barındıran yiyecekler, direk karın ve kalça bölgenizde yağ depolanmasına yol açar.

Vücut kilo almaya 40 yaşından sonra başlar. Bu yaştan sonra kilo verebilmek için karbonhidrat içeren yiyecekleri çok az tüketmek gerekir. Kan şekeri ve insülin seviyelerini korumak çok önemlidir. Şeker ilave edilerek  yapılan bütün yiyecekler ve kan şekerine dönüşen yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Beyaz ekmek, makarna, unlu mamuller, şekerleme, şekerli içecekler ve cipsler örnek olarak gösterilebilir.

D Vitamini seviyenizi ölçtürün. Vitamin seviyeniz düşükse D vitamini takviyesi yapmak kilo vermenize yardımcı olacaktır. 40 ve üstü yaşlardaki hormon değişiklikleri de iştahınızı açabilir. Yağsız protein, iştahınızı kontrol altında tutmak için birebirdir.

Omega-3 gibi sağlıklı yağlar, vücut yağlarınızı kaybetmenize yardımcı olacaktır. Omega-3 içeren yiyecekleri her gün yemeye özen gösterin. Yağlı balıklar, yumurta, ceviz, chia tohumu bu yiyeceklerden bazılarıdır.

Öğünlerinizi sebzeler ve salatayla zenginleştirin. Sebzeleri buharda pişirerek tüketmek, doyurucu iyi bir alternatiftir.

Metabolizmayı hızlandırmak için hareket çok önemlidir. Bunun içinde mümkünse her gün yapacağınız 30 dakikalık tempolu yürüyüşler, hem yağ yakmanızı sağlayacaktır, hem de kalp hızınızı artıracaktır. Böylelikle kalp atış ritmi ile yağ yakımı doğru orantılı ilerleyecektir. Yaşlandıkça metabolizma hızınız düşeceği için, sabırla beslenmenize dikkat ederek kilo vermeye çalışın.

Tuzdan uzak durun. Tuz ödem ve şişkinliğe sebep olur. Fastfood denilen yiyeceklerden, turşu ve konserveleri tüketmekten kaçının.

Son olarak ta suyun önemi. Su tüketiminin artması metabolizmanın hızını artırarak ve iştahınızı azaltarak vücut ağırlığını azaltabilir. Bu konuda yapılan bir araştırmaya göre bireylere 22 derecede 500ml su veriliyor ve bu suyun metabolizma hızını %24-30 arttığı gözleniyor.

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir