Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Kolay Bere ve Boyunluk Yapımı

Bu gün  kolay bere ve boyunluk nasıl yapılır sizlerle paylaşmak istiyorum. Örmesi hem çok kolay, hem çok zevkli sıkılmadan çabucak örüp bitireceğiniz ve kullanıldığında çok şık görünen ikili bir takım bu. İster kendiniz için, ister kızınız için örebilirsiniz. Yada örüp arkadaşlarınız için hediye olarak düşünebilirsiniz. Yapmanız gereken hemen bir yüncüye gidip 3 yumak yün almak. Ben beresini ayrı renk, boyunluğunu multi renk olarak çalıştım.Arzu edildiği taktirde ikisi aynı renkte olabilir. Bu takımı ördükten sonra arkadan düğme ile birbirine tutturuyorsunuz. Bereyi çıkarmak istediğinizde. Üstten büzgüyü açıp boynunuza doğru çekiyorsunuz. İşte güzel olan tarafı bu bereyi elinize almakla uğraşmıyorsunuz hem bere hem boyunluk aynı anda üzerinizde kalıyor.  Bir programda görüp öğrendiğim bu şık takımı elimden geldiğince sizlere anlatacağım başlayalım. Bu arada bir hatırlatma ipliklerin görüntüsü aşağıda, orta kalınlıkta bir ip.

Malzemeler

2 yumak multicolor ip (boyunluk için )

1 yumakta multicolorun içinde bulunan  renklerin birinden ( bere için )

Bir adet 12 no şiş bir adet 4 no şiş ( iki şiş aynı anda kullanılıyor )

3 adet düğme ( bere ve boyunluğu arkadan birbirine tutturmak için )

Kullanılan Örgü

Bir ters, bir düz lastik örgüsü

Bere yapılışı

60 İlmek 12 no şişe atınız. 4 numara şişle devam ediniz. Yani şişinizin biri 12 no diğeri 4 no olacak.Bir ters bir düz olarak başlayınız. Bunda uyulması gereken düzler ilmeğin içinden arkaya doğru alınıyor. Tersler bildiğiniz gibi örülüyor. Bütün örgü bitene kadar hem arkadan hem önden bu şekilde örülüyor. Bir yumak bu şekilde bitiriliyor. Dikişle yan kısmı kapatınız. Yaptığınız kordonu berenin üst kısmına ilmek aralarından geçirerek  büzün. Bereyi dikmek ve üzerinden büzdürmek için biraz ip ayırınız.

Boyunluk yapılışı

70 ilmek 12 no şişinize atınız. Berede olduğu gibi bir ters bir düz olarak devam edilir. 1 yumak bitene kadar örülür.   2. yumağa başladığınız sırada artırmaya geçilir. 4 ilmek örünüz 5. ilmeğin içinden 3 ilmek çıkarınız bunu sıra sonuna kadar böyle devam ediniz. Bu tip artırmamızın sebebi örgünün bir ters bir düz olan dokusunun bozulmadan ilmeklerin artırılmasıdır. Bu sıradan sonra yine ikinci yumak bitene kadar bu şekilde devam edip boyunluğu bitirin.Dikişle yan kısmı kapatınız. Düğmeleri boyunluğun dar tarafına arka dikiş üzerine ve dikişin iki yanlarına gelecek şekilde dikin ve bereyi buraya ilmeklerin arasından düğmeleyin. Artık bere ve boyunluğunuz kullanmaya hazır.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir