Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Trabzon Hurması’nın Sağlığa Faydaları

Trabzon hurmasının tam mevsimindeyiz. Çok lezzetli olan bu meyveyi pazarlarda ve manav tezgahlarında şu sıralarda bolca görmekteyiz. Hatta bazı evlerin bahçelerindeki ağaçlarda hala toplanmayı bekleyen meyveler var. Çoğu kişinin yemekten pek hoşlanmadığı yada bilmediği Trabzon hurması aslında sağlığımız için çok faydalıdır. B1, B2, B3 ve C gibi çeşitli vitaminler içermektedirler. Yumuşak ve tadı çok hoştur. Yeni olgunlaştığı zaman biraz serttir ve yenildiğinde ağızda biraz buruk bir tat bırakmaktadır. Sıcak bir ortamda yanına bir kaç elma konularak bekletilirse yumuşayıp yeme kıvamına gelmektedir. Sizlere tavsiyemiz mevsimi geçmeden sağlıklı ve bir o kadarda lezzetli olan bu meyvenin tadına bir bakmanız.

Trabzon hurmasının sağlığımıza faydaları

Bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve antioksidanlar açısında zengin olması nedeniyle kansere karşı kalkan görevi görüyor.

İdrar söktürücüdür.

Soğuk algınlığına iyi gelir. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kış aylarında hasta olmanızı önler.

Mide hastalıklarının tedavisinde kullanılır. Ülser ve gastrit gibi mide rahatsızlıklarına iyi gelir.

Kabızlık tedavisinde kullanılır. Bu meyveyi tüketen kişiler kabızlık rahatsızlığından kurtulur.(Kabızlık sorunu için çiğ tüketilmeli.)

Kolesterolü düşürür.

Anemi olarak bilinen kansızlığa iyi gelir.

İştah açıcıdır. Zayıflama rejimlerinde dikkatli tüketilmelidir.

Meyvesi ile hazırlanan cilt maskesi sıkılaştırıcı, besleyici, gençleştirici, ve antioksidan bir etkiye sahip. Cildin protein, vitamin ve mineral ihtiyacını karşılıyor.

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir