Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Balığın Sağlığımıza Faydaları

Balık yemenin sağlığımıza bir çok faydası vardır. Balık tükettiğinizde, balıkta bulunan omega-3 yağ asitlerini alarak kalp, göz,cilt ve zihin sağlığınızı koruyabilirsiniz. Bunun yanı sıra çocuklarınıza balık yedirerek daha zeki olmalarını sağlayabilirsiniz. Haftada en az iki defa yetişkinlerin ve çocukların balık tüketmeleri gerekmektedir.

Sağlığa bir çok faydası olan balığı sofralarınızdan eksik etmemelisiniz. Uzmanlara göre her gün yenilen orta boy bir balık kilo vermeye  yardımcı olmaktadır. Balık pişirirken balıkta bulunan omega-3 ten yararlanmak için kızartma yapmaktan kaçınmak, balığı fırında yada buğulama olarak pişirmek gerekmektedir. Balık yanında bol yeşilliklerle yapılmış salata ile tüketilmelidir.

Balıkların hepsi sağlığımız açısından çok faydalıdır. Fakat omega-3 bakımından zengin balıklar, somon, ton, sardalya, uskumru, alabalık, kefal, barbunya, hamsidir. Aslında omega-3 bakımından en çok zengin olan balıklar soğuk denizlerde yetişen  balıklarıdır.

Balık tüketmenin sağlığımıza olan faydalarına bir bakalım.

Yeteri kadar balık tüketildiğinde alınan omega-3 yağ asitleri iyi huylu kolesterol HDL yi yükselterek kötü kolesterol olan LDL yi düşürmektedir. Omega-3 yağ asitleri kandaki trigliserid seviyesinide düşürerek, kalp damar sağlığını korur.

Bağışıklık sistemi vücuttaki kötü huylu hücreleri baskı altında tutabilmek için omega 3 yağ asitlerinden destek almaktadırlar. Meme, kolon  ve prostat kanserleri başta olmak üzere bir çok kanser türünde omega-3 yağ asitlerinin olumlu etkisi vardır.

Stres ve depresyonla baş edebilmek için kafi miktarda balık tüketip omega-3 yağ asidi alınmalıdır.

Gebelik ve emzirme sürecinde annenin yeterli balık tüketmesi önemlidir. Beyin, kalp, gözler ve damarların sağlıklı gelişmesinde önemli rol oynayan omga-3 yağ asitleri anne karnındaki bebeğin gelişimi için önemlidir.

Düzenli olarak omega-3 ten zengin balık tüketenlerde beyin yaşlanması daha yavaş olmaktadır. Yeterince balık tüketmeyenlerde ilerleyen yaşlarda Alzheimer ve Demans gibi hastalıklara yakalanma riski daha fazladır.

Balığın besin değerini kaybetmesini istemiyorsanız yağda kızartma yada ızgara yaparak tüketmek yerine fırında yada buğulama şeklinde tüketmelisiniz.

Balığın içerisinde omega-3 yağ asitleri bulunduğu halde balık eti,tavuk etinden ve diğer etlerden daha az yağlıdır. Kilo aldırmazlar.

Balığın kilo vermenizde etkisi olmasını istiyorsanız fırında sebzelerle düşük ısıda uzun sürede pişirmelisiniz.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir