Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Yaşlanmaya Karşı Kolajen İçeren Besinler Tüketin

Kolajen yapısal bir proteindir.Vücudumuz kolajeni doğal olarak üretir fakat yaş ilerledikçe üretilen miktar düşer. Kolajen azaldıkça cilt elastikiyetinde azalma, sarkma,kırışma ve eklemlerde yıpranma görülür. Bunun için vücudun düşen kolajen üretim kapasitesini artırmak için yediğimiz besinlerle bunu desteklememiz lazımdır. Bunun işe yaraması için doğal besinlerde bulunan diğer bileşiklere de  ihtiyacımız vardır.  Şimdi yaşlanma karşıtı kolajeni artırmak için hangi besinleri tüketmeye özen göstermemiz gerektiğine bir bakalım.

Domates 

A vitamini olarak bilinen likopen güçlü bir antioksidandır. Likopenin zengin kaynaklarından olan domates kolajen seviyesini korumaya yardımcıdır.  Domatesi hafif ısıtmak likopen seviyesini artıracağı için yemeklerin yanında bu şekilde tüketilebilir.

Yumurta

Sinir hücreleri iletiminde, hücre zarı yapısının korunmasında faydalı olan B vitamini türü olan  kolinin kaynağıdır. Yumurta sarısı kolajen üretimine katılan amino asitlerden biri olan glisine dönüştürülen kolinden zengindir. Kolin vitamini içeriği zengin olan nohut, kuru fasulye, karnabahar gibi besinleri de tüketerek kolajen miktarı artırılabilir.


Hindi Eti

Hindi eti lizin amino asidinden zengindir. Kolajen yapımında lizin amino asitleri yaygın olarak görev alır. Hindi eti ayrıca kolin kaynağıdır.Balık

Sardalya, uskumru, somon gibi yağlı deniz balıklarında yüksek oranda bulunan omega 3 yağ asidi kolajen yıkımını önler ve üretimini destekler. Bu sayede daha diri bir cilde kavuşulur. Eklem ağrılarının azalmasına da faydası olur. Balık tüketirken fırın, ızgara yada buğulama gibi yöntemler kullanmaya dikkat edilmelidir.

Ceviz , keten tohumu, chia tohumu da bitkisel omega 3 kaynağıdır.

Lahana

En iyi kolajen üretimini destekleyen yapıları içerir. Antioksidan ve flovanit yapılı bileşenleri sayesinde cildin nem ve elastikiyetinin korunmasına yardımcı olur.


Ay Çekirdeği

E vitamininin en iyi kaynağı olan ay çekirdeğinin bir avucu günlük E vitamininin yüzde 82’sini karşılar. E vitamini cildi kırışıklıklara ve sarkmalara karşı korur. Ayrıca E vitamini fındık, fıstık ve bademde debulunur.


Kırmızı Biber

C vitamini sağlıklı kalojen üretimi için önemli bir bileşiktir ve kırmızı  biberde en yüksek oranda bulunur. C vitamini yeterli olmadığında vücutta kalojen üretimi azalır. Yarım kase çiğ doğranmış kırmızı  biber günlük  C vitamini  ihtiyacının yüzde 160’ını karşılar. 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir