Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Yaza Bakımlı Girin

Hava güneşli, pırıl pırıl yaz mevsimi geldi. Kışın kasvetinden kurtulup, yaz günlerine ayak uydurmanın zamanı. Daha bakımlı görünmek için önerilerimi dikkate alın. Çünkü güzel ve bakımlı görünmek her kadının hakkı.

Cildinize bakım yapın. Cildinizin nemini korumak için etkili bir bakım kremi edinin. Cildinizi temizleyin, kreminizi güzelce sürün. Unutmayın daha genç ve parlak bir cilt için nemlendirmek önemli. Hatırlatmakta fayda var cildi içeriden de desteklemek önemli, gün içinde yeterince su içmek cildin parlak ve pürüzsüz görünmesine faydalıdır. İyi beslenerek  yeterli vitaminlerinde alınması gerekli. 

Dışarı çıkarken iyi bir güneş koruyucu  sürün. Hem güneş koruyucu, hem nemlendirici vazifesi gören ikisi bir arada kremler kullanabilirsiniz.

Ellerinize ve ayak bakımınıza özen gösterin. Manikür ve pedikürü ihmal etmeyin. Tırnaklarınızı iyi bir tırnak yağı ile akşamları nemlendirin. Özellikle ayaklarınıza çok önem verin. Bakımsız tırnaklar çatlamış topuklar çirkin bir görüntüye sebep olur. Yazın açık ayakkabı ve terlik giyildiği için ayaklarınız hep ön planda olacaktır. Topuk çatlakları için en etkili yöntem banyoda bir topuk törpüsü kullanarak topukları hafifçe törpüleyip sonrada bir güzel vazelin sürmektir. Yazın çorap giyilmez fakat evde olduğunuz sürede topuklarınızı vazelin veya kremle nemlendirip pamuklu bir patik çorap giymenizi öneririm. Bu sayede topuklarınız daha yumuşak kalacaktır.

Bacaklarınızın görüntüsüne önem verin. Bacaklar çok fazla nem kaybeder. Bacaklarınızın pul pul görünmemesi  için yoğun bir şekilde nemlendirin. Kıl dönmelerini önlemek için en iyi çözüm lazer epilasyondur. İmkanınız varsa bu yöntemden faydalanın. Hassas ciltlerde kıl dönmesi yazın terlemenin etkisiyle  kaşınarak yaralara sebebiyet vermektedir. Buda hiç güzel bir görüntü sergilemez.

Saçlarınıza bakım yapın. Güneş saçlarınızı kurutarak nemini alır. Buda saçlarınızın sert görünmesine sebep olur.Hindistan cevizi yağı ile saçlarınıza evinizde doğal bakım yapabilirsiniz . Haftada bir defa bunu uygulayın. 

Yazın gelmesiyle yüzünüz yağlanıp parlayacaktır. En etkili yöntem haftada bir uygulayacağınız kil maskeleridir. İyi bir markanın kil maskesini edinin. Maskeyi uygulayıp yıkadıktan sonra bir tonik yardımıyla cildinizi sıkılaştırın.

Yaz makyajları hafif olmalı. Makyajınızı hafif yapmaya özen gösterin.

Gözlerinizi ihmal etmeyin. Güneş gözlüğü takmayı unutmayın.  Göz sağlığınız için önemli. Hemde daha şık görüneceksiniz.

Terlemeye karşı kimyasal içermeyen doğal kol altı  Roll-onları var. Sağlığınıza zarar vermeden terlemeyi önlüyorlar. Hemde kokusuz. Bunlardan edinin. Bunların yanı sıra hafif çiçek kokan bir parfümünüz mutlaka olsun. Dışarı çıktığınızda güzel kokun. Çünkü yazın terlemeyen kişi yoktur.

Dirsek ve diz kapaklarının kirli gibi görünmesine sebep olan buraların kuruyarak nemini kaybetmesidir. Bunun önüne geçmek için akşamları badem yağı yada Hindistan cevizi yağıyla dirsek ve dizlerinizi nemlendirin. Bir müddet sonra koyu rengin açılmaya başladığını göreceksiniz. Limonla ovmakta etkili olacaktır.

Vücut parlatıcı bir sprey edinin. Gece gittiğiniz bir davette yada özel bir yerde baştan aşağı vücudunuza bunu sıkın cildinize güzel bir parlaklık verecektir.

 

 

 

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir