Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Saç Dökülmesinin Sebepleri Nelerdir, Nasıl Önlenir ?

Mevsim geçişlerinden en çok saçlar etkileniyor. Güneş, yağmur, rüzgar hava kirliliği gibi bir çok unsur saçlarımızı yıpratıyor. Yaz aylarında uzun süre güneş ışınlarına maruz kalmak, saçları ve saç derisini kurutuyor. Güneşteki ultraviyole ışınları saçları olumsuz yönde etkiliyor. Ultraviyole ışınları saçlı deride çok yoğun bir sıcaklık meydana getirerek,  hücrelerde bulunan suyun buharlaşmasına sebep oluyor. Güneş saçın yağ ve nem dengesini bozar. Mor ötesi ışınlar da saçlı derideki yağ bezlerinin salgılanmasını azaltarak saçların kurumasına yol açar.Bu sebeplerden dolayı saçlar gücünü yitirir, tarama esnasında yapılan ufak bir gerilme saçların koparak dökülmesine sebep olur.

Yaz aylarında çok fazla güneş ışığına maruz kalındığından dolayı saçlarda parlaklığını yitirme ve renkte bozulma meydana gelir. Saç telinin en üst katmanı yüksek güneş ısısından dolayı yıpranır. Bu sebepten dolayı ışınlar doğal bir biçimde yansımaz ve saç parlaklığını yitirir. Deniz tuzu ve havuzlardaki klor da saçları kurutur ve uçlarında kırıklara sebep olur. Denizden çıkar çıkmaz duş alarak deniz tuzunundan kurtulmak, saçlardaki tuzunun etkisinin biraz azalmasına fayda sağlar. Deniz ve havuzun bir başka sakıncası saçlar çok fazla yıkandığı için yağ ve nem dengesinin bozulmasıdır.

Uzun yıllar boyunca güneş ışınlarına maruz kalan kişilerde cilt kanserine yakalanma riski bulunmaktadır. Bu sebepten dolayı saçları ve saçlı deriyi güneşten korumak gerekmektedir. Yaz ayları bitip kışa girerken mevsimsel saç dökülmeleri başlar. Bu yüzden kışa girerken saçlara bakım ve destek gereklidir. Saçın bakımı için mineral ve vitamin takviyeleri almak önemlidir.

Saç dökülmelerinin diğer sebepleride kalıtım, kansızlık, beslenme bozuklukları, stres, vitamin eksiklikleri, ağır hastalıklar, mantar enfeksiyonları, hamilelik ve emzirme dönemi ve kozmetik ürünleridir.

Saç dökülmelerini önlemek için neler yapmalıyız, nasıl beslenmeliyiz

Saç dökülmeleri için mutlaka tedavi olmalı, medikal bir şampuan kullanılmalı. Dışarıdan destekleyici maskeleri ve besleyici yağları kullanmakta faydalıdır. Saç sağlığı için beslenmenin de önemi büyüktür. Vitamin B, protein ve çinko dan zengin beslenmek saçlara faydalıdır. Et, balık, yumurta, fasulye, nohut, buğday, kuru yemişler, yeşil yapraklı sebzeler saç sağlığı için tüketilmesi gereken besinlerdir. Ayrıca dermotoloji uzmanının tavsiye edeceği vitamin takviyelerinin saçlarınızın mevsim geçişlerinde kolayca toparlanmasına faydası olacaktır.

Yeni ve etkili tedavi şekilleri

Saç mezoterapisi

Bu yöntemin amacı, saçlı deriyi canlandırıp, dolaşımı hızlandırmaktır. Bunun yanı sıra saçları güçlendirir, dökülmeyi kontrol altına alır.

PRP tedavisi

Hastanın kendi kanıyla yapılan bir tedavidir. Özel bir yöntemle yoğunlaştırılan trombosit hücreleri çok ince uçlu iğnelerle saçlı deriye enjekte edilir ve hasarlı saç köklerinin onarılmasını, bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve dolaşımın artması sağlanır.

GROWTH Faktör tedavisi

Saç dökülmesinin azalmasında, ince küçük saçların sağlıklı, güçlü hale gelmesinde çok etkili bir yöntemdir.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir