Sign up with your email address to be the first to know about new products, VIP offers, blog features & more.
[mc4wp_form id="4890"]
Zapisz Zapisz

Göbekteki Yağlardan Kurtulmak İçin Ne yapmalı

Göbek bölgesi  ve bel çevresi hem erkeklerde hem kadınlarda kilo verilmesi en zor bölgelerin başında gelir. Göbek ve bel bölgesi yağlarından kurtulmak, sadece güzel bir vücuda sahip olmak için değil sağlık için çok önemlidir. Göbek bölgesindeki yağlanma kalp hastalıkları, şeker hastalığı ve daha bir çok hastalığa sebep gösterilmektedir. Göbek bölgesindeki yağlanmayı en iyi kilo vererek yok edebilirsiniz. Aşağıda verdiğim tavsiyelere uyduğunuz taktirde göbek bölgenizdeki yağlardan kısa bir sürede kurtulmanız mümkün olacaktır. Bunları uygulamayla kalmayıp, yaşam biçiminize dönüştürmeniz uzun ve sağlıklı bir hayat sürmenize yardımcı olacaktır.

Su için

Sağlıklı yaşamak ve kilo vermek için su içmek çok önemlidir. Su içmek zor geliyorsa, suyunuzun içine limon dilimleri ve nane yaprakları atarak buz dolabında bir kaç saat bekletin. Suyu bu şekilde tüketin. Su yediğimiz besinlerin sindirilmesini ve bağırsakların iyi çalışmasını sağlar. Göbekteki yağları en güzel soğuk su eritir. Günde mutlaka 8 bardak su için bu bile kilo vermenize yardımcı olacaktır.Suyunuzu yanınızdan eksik etmeyin.

Karbonhidratları azaltın proteinden zengin beslenin

Göbekteki yağlarından kurtulmak istiyorsanız karbonhidrat içeren yiyecekler yerine proteinden zengin besinler tüketmelisiniz.Protein ağırlıklı beslenmenin sadece kilo vermeye değil , özellikle göbek bölgesindeki yağları eritmeye faydasının olduğu söylenmektedir. Yumurta, kümes hayvanları , az yağlı et, balık ve süt ürünlerini daha çok tüketmek kilo vermekte etkilidir.

Şekeri hayatınızdan çıkarın

Çayı kahveyi şekerli içmek, kek, bisküvi, pasta, meyve suları gibi şekerli hazır yiyecek ve içecek tüketmek kilo almaya sebep olmaktadır. Yiyecek ve içeceklere sonradan şeker ilave etmek göbek yağlanmasının başlıca sebebidir. Fazla şeker tüketiyorsanız karaciğer bir süre sonra bunu yağa dönüştürüyor.

Alkol kullanmayın

Alkol yüksek kalori içerir. Özellikle göbek bölgesinde yağ toplanmasının başlıca sebebidir. Alkol karaciğeri tahrip eder, alkollü içecekler vücudun yağ yakma işlevini çalışamaz duruma getirir.

Egzersiz yapın

Göbekteki yağlarından kurtulmak için egzersiz yapmak faydalıdır. Sırt üstü yatıp bacakları aşağı yukarı hareket ettirmek veya dizleri kırarak kolları başın altına alıp, yukarı kalkıp tekrar yatmak gibi çeşitli hareketler düzenli bir şekilde yapıldığında, göbek bölgesinin incelmesini sağlar.

Yürüyüş yapın

Sabah kalktığınızda yapacağınız ilk iş yarım saat yürümek olsun. Bu sayede gece uyurken hareketsiz kalmış kaslarınıza oksijen gidecek ve metabolizmanız harekete geçecektir. Kahvaltı yapana kadar geçen sürede kalori yakmış olacaksınız. Sabahları yapacağınız en az yarım saatlik yürüyüş yağ yakmanızı hızlandıracaktır. En iyi yağ yakmanın formülü günlük 10.000 adım atmaktır.

Sebzelerden faydalanın

Bazı sebzeler çiğ olarak tüketildiklerinde sindirimi zorlaşır. Vücut bu sebzeleri sindirmek için biraz daha fazla kalori kullanır. Vücut fazla kalori yaktığında göbek yağlarında azalma görüldüğü söyleniyor. Göbek yağını eritmeye yardımcı olan sebzeler. Karnabahar, lahana, Brüksel lahanası, brokoli ve kara lahana.

Meyvelerden faydalanın

C vitamininden zengin olan narenciye metabolizmayı hızlandırarak yağ yakımını sağlar. Portakal, greyfurt, limon gibi meyveleri ölçülü bir şekilde tüketmekte fayda var.

Henüz Yorum Yapılmamış.

DÜŞÜNCELERİNİZİ PAYLAŞIN.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir